Stem en Vocal Coaching Banner


Beschrijving Stem en Vocal Coaching

product_1Door verschillende oorzaken kunnen adem- en/of stemklachten ontstaan. Vaak bestaat er een relatie tussen die twee. Hieronder vindt u een aantal adem- en stemstoornissen die in onze praktijk onderzocht en behandeld kunnen worden. Naast de traditionele adem- en stemtechnieken zijn wij getraind in het masseren en manipuleren van het strottenhoofd (manuele facilitatie of larynx manipulatie genoemd). Daardoor ontstaat er een betere balans in het hele gebied rondom de larynx. Dit geeft veelal een betere ontspanning.

Tijdens zanglessen werken we intensief met onze ademhaling. Ademtechniek is dan ook een van de belangrijkste basisvaardigheden om je stem gezond en vrij te kunnen hanteren. Maar naast ademtechniek is er ook wel wat meer over ademen te vertellen.

Door je ademhaling leer je jezelf heel goed kennen. Heb je je ademhaling al eens geobserveerd op verschillende tijdstippen en tijdens verscheidene situaties? Misschien zul je merken dat je adem heel wat vertelt over je gemoedstoestand van dat moment.

Vocal coaching

Een vocal coach (ook wel bekend als stem coach) is een muziek leraar die zangers begeleidt bij het verbeteren van hun zangtechniek. Deze begeleiding is gericht op ontwikkeling en onderhoud van de stem. Hierbij komen eveneens voorbereidingen van optredens aan de orde. Een vocal coach verzorgt privé lessen aan zangers, eventueel tijdens repetities of opname sessies. Vocal coaches worden ingezet bij zowel klassieke als pop muziek. Het gebied van vocal coaches is breed en bestaat onder meer uit instructies voor zangtechniek, adem technieken en technieken ten behoeve van de verbetering van de articulatie (uitspraak).