Mentortrajecten - Logopedie Grave


Beschrijving counseling-mentortraject

product_8Het door Logopedie Grave aangeboden counseling-mentortrajectMtraject - Logopedie Grave is speciaal bedoeld voor jongeren van 14 t/m 23 jaar.

Zou jij wel een mentor willen hebben die een stukje met je meeloopt? Misschien heb je op school al eens een mentor gehad, en heb je daar goede herinneringen aan omdat dit veel voor je betekent heeft? Of heb je juist nooit eerder een mentor op school of opleiding gehad, en wil je wel eens weten wat een mentor voor jou kan betekenen? Wil je graag begeleiding bij het werken aan persoonlijke doelen? Dan is het mentortraject misschien wel iets voor jou.

Het traject dat wij aanbieden is niet suf of oubollig. Nee, het gaat juist uit van alle dynamische zaken die jonge mensen in deze tijd bezig houden. Daar zijn wij helemaal op ingericht, mobieltjes, tablets, skypen, chatten, appen etc. zijn voor ons dagelijkse dingen waar wij ook mee bezig zijn. Wij spreken dus jouw taal!

Tijdens een mentortraject werken wij samen aan

  • Zelfvertrouwen
  • Somberheid
  • Faalangst
  • Stress
  • Problemen met sociale contacten/familierelaties
  • Voor jezelf opkomen
  • Keuzes maken
  • Uitzoeken wat voor een (vervolg) opleiding je wilt gaan doen
  • Structureren/plannen
  • Motivatie

Gedurende drie maanden kijken we samen naar de uitdagingen in jouw leven. Wat zou je willen veranderen? Maar ook: wat maakt jou uniek en wat zijn je kwaliteiten en mogelijkheden? We werken aan de hand van doelen, een actieplan en (huiswerk)opdrachten.

Het mentortraject bestaat uit tweewekelijkse face to face gesprekken (in totaal 6) en de mogelijkheid om daarnaast gedurende drie maanden feedback te krijgen via internet (Skype en e-mail).

Tijdens het intakegesprek kijken we of het mentortraject iets voor je is en of het aansluit bij je hulpvraag en persoonlijkheid.

Wat is Mentoring

Mentoring, coaching, supervisie, collegiale consultatie, gewoonlijk worden de begrippen door elkaar gebruikt. De voornaamste overeenkomst is dat er telkens twee personen bij zijn betrokken, waarbij de een meer kennis en/of ervaring heeft dan de ander en die kennis en/of ervaring wil delen.
Mentorschap speelt zich dus af tussen tussen 2 personen. Een ervaren mentor begeleidt een tijdlang een minder ervaren mentee. Dat heeft voordelen voor beide partijen. De mentor geeft ervaring en kennis door en de mentee brengt een frisse, vaak jeugdige kijk in. Daarom moet het op alle vlakken tussen mentor en mentee klikken. Het mentorschap biedt extra begeleiding. Het gaat hierbij nadrukkelijk niet om coaching. Men gaat ervan uit dat de mentee het werk naar behoren uitvoert en zich inspant om nieuwe inzichten in de praktijk te brengen.