Jongeren helpen ouderen

Beschrijving jongeren helpen ouderen

Een Jongeren helpen ouderen project is weer een nieuw initiatief van Logopedie Grave. “Omdat wij nu in het verenigingsgebouw van Overasselt gevestigd zijn, kunnen wij zaken opzetten en initiëren waar wij voorheen geen mogelijkheden voor hadden”, vertelt Christel. Al jaren leven er ideeën en gedachten om nuttige maatschappelijke activiteiten te koppelen aan praktische (logopedische) ondersteuning.

Bij dit project brengen wij oud en jong samen. Kinderen en jongeren zijn dol op alles met computers en mobieltjes, precies datgene waar veel ouderen moeite mee hebben.

Door de jeugd te vragen hun kennis spelenderwijs over te dragen op de oudere medemens, wordt een brug geslagen tussen de generaties. Een concept dat helemaal past bij ons als logopedisten en de doelstellingen van het verenigingsgebouw. Tijdens de verschillende activiteiten krijgen de ouderen de “taak” om alert op de spraak en taal van de kinderen te letten en spelenderwijs waar nodig subtiel te corrigeren.

Voor het jongeren helpen ouderen project zoeken wij nog actieve vrijwilligers en deelnemers. Wij nodigen geïnteresseerden uit om contact op te nemen.