Belangrijk Gebrabbel - Logopedie Grave

Gebrabbel is goed voor de taalontwikkeling van baby’s

Gebrabbel - Logopedie Grave

Reageer op gebrabbel!

Ouders doen er goed aan om te reageren op de geluiden die een baby maakt. Hoe meer reactie een baby krijgt op zijn of haar gebrabbel, hoe sneller er communicatie ontstaat tussen het kind en zijn of haar omgeving. Dat is aangetoond in een Amerikaans onderzoek aan de universiteit van Iowa.

Stimuleer de taalontwikkeling
De taalontwikkeling van een baby wordt gestimuleerd door de reacties die het kind krijgt op zijn of haar gebrabbel. Baby’s van vijftien maanden oud zullen hierbij ook steeds meer gebaren gaan gebruiken.

Meer woorden en gebaren
Volgens onderzoeker Julie Gros-Luis is het heel belangrijk hoe ouders reageren op hun baby. Zij observeerde de interacties tussen twaalf moeders en hun acht maanden oude baby’s en en onderzocht de baby’s opnieuw toen ze vijftien maanden oud waren. Hieruit blijkt dat kinderen van goed communicerende ouders met vijftien maanden niet alleen meer woorden kennen, maar ook meer gebaren maken tijdens het praten.

Prelogopedie
Prelogopedie is logopedie voordat het spreken begint. Daarom wordt ook het begeleiden van het begin van de communicatieve ontwikkeling van jonge kinderen prelogopedie of preverbale logopedie genoemd. Problemen met gebrabbel van baby’s worden via prelogopedie behandeld evenals de behandeling van eet- en drinkproblemen bij jonge kinderen.

Logopedie Grave heeft “gebrabbel” specialisten. Zij kunnen u als geen ander ter zijde staan bij alle onderdelen van pre-logopedische behandelingen. Wilt u meer informatie over de taalontwikkeling van uw kind? Neem dan contact met ons op.

gebrabbel