Team Logopedie Grave

Hieronder stellen wij ons team aan u voor. Met enthousiaste en gemotiveerde therapeuten staat Team Logopedie Grave voor u klaar. Ons hele team deelt dezelfde passie; heel graag  met mensen willen werken. Onze kernpunten zijn:

  • Aandacht voor de mens
  • Wij staan voor kwaliteit waarbij de cliënt daadwerkelijk centraal staat
  • Kijken naar kansen en mogelijkheden
  • Nieuwe uitdagingen bieden
  • Begeleiden van ouders, verzorgers en/of leerkrachten
  • Korte lijnen in het zorgnetwerk
  • Objectieve second opinion

Ook op zaterdagen geopend!

Bij ons kunt u op diverse locaties 6 dagen per week terecht voor behandelingen.

Team Logopedie Grave - ChristelChristel

Christel Mulder
Allround (pre)logopedist / Counselor-Coach

Christel is samengevat de spil van ons team, onze coördinator, “de bewaker” van kwaliteit en klant tevredenheid. Daarnaast is Christel moeder van 2 kinderen en werkt sinds 1992 als logopedist. Sinds 2002 is zij werkzaam als allround Logopedist bij Logopedie Grave.

Na de opleiding voor Logopedie en Foniatrie te Nijmegen heeft Christel met veel plezier gewerkt als logopedist in de Neurologie, de Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Daarnaast op Speciaal Onderwijs scholen (ZMOK–, SB- en ESM/auditief beperkt) en bij de GGD.

De afgelopen jaren heeft Christel zich verder gespecialiseerd. Vakgebieden als Stem, Adem en Ontspanning zijn bij haar haar favoriet. Daarnaast is Christel Dyslexie behandelaar geworden en eveneens gediplomeerd Counselor/ Coach.

Qua doelgroepen zijn beroepssprekers, acteurs, zangers, advocaten, docenten favoriet. Bij stemtherapie werkt ze vanuit de zangstem en spreekstem. Bij zangtechnieken wordt er gewerkt aan lage en hoge noten, volume, interpretatie, klankkleur en ademsteun. Daarnaast zijn bij Christel de presentatietechnieken specifiek gericht op stemgebruik.

De uitdaging in het vak logopedie is volgens Christel dat logopedie betrekking heeft op communicatie. Het is fijn om met mensen te werken en een stukje bij te dragen aan de positieve ontwikkeling van zowel kinderen als volwassenen.

Daarnaast is ze persoonlijk betrokken bij alle personen die deel uitmaken van Team Logopedie Grave. Werken met een team van betrokken mensen vind ze stimulerend.

Lid van: NVLF, kwaliteitsregister Paramedici, Kwaliteitskring “land van Cuijk” en Dyslexiekring Nijmegen


Team Logopedie Grave - LucienneLuciënne

Luciënne Theunissen
Allround logopedist / Preverbaal logopedist / Parkinson gespecialiseerd

Is eveneens moeder, van 3 kinderen en woont in Langenboom. Sinds 2007 werkt ze bij Logopedie Grave en doet dat met veel plezier. Luciënne vindt logopedie een leuk vak vanwege de grote diversiteit. In het bijzonder persoonlijke contacten met cliënten waardeert ze zeer . Elk persoon is anders en het is voor Luciënne een uitdaging om voor elk individu therapie op maat te geven.

De afgelopen jaren is Lucienne zich meer gaan verdiepen in neurologische stoornissen en stem behandelingen. Daarnaast is ze lid van Parkinsonnet Nijmegen-Boxmeer. Deze netwerken bestaan uit gekwalificeerde medici en paramedici die samenwerken om mensen met de ziekte van Parkinson optimaal te behandelen.

Sinds 2013 zijn er diverse specialisaties bijgekomen. Luciënne is inmiddels een geregistreerd pre-verbaal logopedist. Ook heeft ze zich extra geschoold op het gebied van “logopedie en het syndroom van Down“. Deze doelgroepen vormen een mooie nieuwe uitdaging waarvoor zij zich volledig wil inzetten.

Om kwaliteit te blijven leveren blijft ze scholing volgen. Ook woont ze kwaliteitskring bijeenkomsten bij. En binnen “team Logopedie Grave” draagt Luciënne uitgebreid aan overleg bij. Dit alles uiteraard om u de beste zorg te bieden!

Lid van: NVLF, kwaliteitsregister Paramedici, kwaliteitskring Uden-Veghel, Parkinsonnet Nijmegen – Boxmeer.


Loes Verschuuren - Logopedie GraveLoes

Loes Verschuuren
Allround logopedist / Kinderlogopedist / Dyslexiebehandelaar

Loes heeft aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen haar opleiding gevolgd. Tijdens de opleiding heeft ze ervaring opgedaan in verschillende werksituaties. Onder andere bij het speciaal basisonderwijs en een instelling voor verstandelijk en lichamelijk beperkte jong-volwassenen. Daarnaast heeft ze bij diverse logopediepraktijken in verschillende regio’s kennis vergaard.

Sinds april 2014 versterkt Loes ons team als allround logopedist bij Logopedie Grave. De affiniteit met kinderen en de interesse voor taal en spraak maakt haar bijzonder enthousiast. Ze streeft ernaar om, aangepast aan de hulpvraag van de cliënt, op een creatieve manier haar doelen te bereiken. Daarnaast is het belangrijk dat de cliënt zich op zijn gemak voelt en zichzelf kan zijn.

Loes wil kwaliteit leveren in de behandelingen door het volgen van lezingen en cursussen. Daarnaast is ze aangesloten bij een werkgroep voor dyslexie. In de toekomst wil Loes zich graag verder specialiseren in dyslexie, taal-ondersteuning en spraak.

Sinds oktober 2015 heeft Loes een aantal verschillende cursussen gevolgd gericht op taalproblemen. Dit type taalproblemen komen vaak voor als (ernstige) problemen met lezen en/of spellen. In oktober 2017 heeft Loes een cursus Mindfulness speciaal gericht op logopedisten afgerond.  De principes en technieken van Mindfulness neemt zij mee bij haar behandelingen. 

Lid van: NVLF , Kwaliteitsregister Paramedici en Kwaliteitskring Roermond.


Frédérique van de Kant - Logopedie GraveFrédérique

Frédérique van de Kant
Allround Logopedist / Stem affiniteit

Frédérique heeft logopedie gestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Zij heeft tijdens haar opleiding ervaring opgedaan op diverse gebieden van het vak. Zo liep zij in het derde jaar stage in een allround logopediepraktijk, waar zij hoofdzakelijk met kinderen heeft gewerkt. Daarnaast was er een stage bij een praktijk die gespecialiseerd is in stem technieken. Tijdens het vierde jaar van haar opleiding heeft zij een stage gedaan in een verpleeghuis.  Daar behandelde Frédérique mensen met afasie, dysartrie en dysfagie.

Sinds augustus 2019 is Frédérique werkzaam bij Logopedie Grave. Zij vindt het belangrijk dat de cliënt centraal staat en dat er een veilige en ontspannen omgeving wordt gecreëerd tijdens de behandelingen.

Haar affiniteit ligt vooral bij slik- en stem behandelingen, maar de afwisseling van een diversiteit van behandelingen spreekt Frédérique ook erg aan.

De grootste hobby van Frédérique is zingen, mede daarom heeft zij bij verschillende zangdocenten zangles gevolgd. Tijdens haar opleiding heeft zij kennis gemaakt met verschillende zangmethoden zoals CVT en EVT.  Ze vindt het daarom erg leuk om zangers en zangeressen te begeleiden om hun doelen te bereiken.

Lid van: Kwaliteitsregister Paramedici


Chanel Hillen - Logopedie GraveChanel

Chanel Hillen
Allround Logopedist

Chanel heeft logopedie gestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens haar opleiding heeft zij ervaring opgedaan bij een logopediepraktijk en op een cluster 2 basisschool voor speciaal onderwijs (Kentalis).

In februari 2018 heeft Chanel een half jaar in Zuid Afrika gewoond, waar zij leerlingen van de lokale basisschool heeft geholpen met communicatieve vaardigheden.

Sinds augustus 2019 is Chanel werkzaam bij Logopedie Grave. Zij heeft een grote dosis verantwoordelijkheidsgevoel voor haar werk en voor de mensen om haar heen.

Haar grootste affiniteit ligt bij het werken met kinderen. Met deze doelgroep heeft Chanel inmiddels veel ervaring opgedaan. Haar energie haalt zij dan ook uit het werken met kinderen.

Chanel vindt het belangrijk om haar behandelingen zoveel mogelijk aan te passen op de behoeftes, interesses en de belevingswereld van een kind. Daarnaast wil zij kwaliteit leveren in de behandelingen door het volgen van lezingen en cursussen.

In haar vrije tijd houdt ze van muziek, zang en dans. Haar muzikaliteit en creativiteit zet Chanel eveneens in tijdens haar behandelingen.

Lid van: Kwaliteitsregister Paramedici